Угорський яблучний пиріг - Image

Угорський яблучний пиріг

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Досить оригінальний рецепт яблучного пирога. Він дуже популярний в Угорщині, і, напевно, ви зможете зустріти його майже в будь-якому місцевому кафе і ресторанчику. Але навіщо ж їхати так далеко, щоб спробувати і насолодитися цим прекрасним десертом, якщо його досить просто приготувати і вдома? Особливо він буде цікавий тим, хто не дуже "дружить" з тістом, адже в даному пирозі в ролі тіста всього лише змішані сухі інгредієнти – манна крупа, борошно, цукор, розпушувач. І невелика порада: якщо ви любите спеції, то за смаком можете додати (крім кориці, зазначеної в рецепті) ваніль і трохи мускатного горіха. А яблука, які ідеально підійдуть – це кисло-солодкі сорти.

Інгредієнти

Борошно пшеничне

130 г

Цукор

150 г

Крупа манна

160 г

Розпушувач

7 г

Кориця

7 г

Яблука

7 шт.

Масло вершкове

120 г

Етапи приготування

01

Змішати в мисці просіяне борошно, манку, цукор, корицю і розпушувач. Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Натерти очищені яблука на крупній тертці.

02

У форму для випікання викласти пергаментний папір і змастити його вершковим маслом. На дно форми висипати частину сухарів. На сухарі викласти натерті яблука. По черзі викладати шарами сухарі і яблука, щоб верхнім вийшов шар з сухарями.

03

Духовку розігріти до 180 градусів. Дуже холодне масло натерти на крупній тертці, щоб воно не встигло розтанути і посипати ним верхній шар з сухарями. Поставити форму в розігріту духовку і випікати близько 50 хвилин до золотистої скоринки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

4

40 хв

Угорський яблучний пиріг – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua