
Яловича печінка по-грецьки
Печінка, безсумнівно, дуже корисна в нашому раціоні. Дуже погано, що багато хто не любить її. Тому що, наприклад, в говяжій печінці дуже багато вітамінів і різних корисних речовин - практично всі відомі вітаміни. Але при цьому всьому в ній також мало калорій, що робить її ще більш вигідною та корисною. Так що цей рецепт цілком зійде для повсякденної вечері, тим більше, що готувати її - всього-то нічого. Але в підсумку виходить хороша закуска. Приготуйте який-небудь салат до неї (можна навіть грецький), і хороший вечеря готова. Ви можете навіть не готувати гарнір, тому що печінка виходить досить ситною і звичайно ж смачною.
Інгредієнти
Яловича печінка
500 г
Лимон
1 шт.
Оливкова олія
5 ст.л.
Сухий орегано
1 ст.л.
Чорний мелений перець
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Печінку як слід промийте і очистіть від плівок.
02
Наріжте її на тонкі часточки завтовшки півсантиметра (не товще!).
03
Нарізану печінку викладіть на суху широку сковороду - важливо, щоб вона лежала в один рівний шар, посоліть і поперчіть за смаком.
04
Полийте оливковою олією.
05
З лимона вичавіть сік і також полийте їм печінку.
06
Посипте орегано і все добре перемішайте. Залиште на 15-20 хвилин маринуватися.
07
Після закінчення цього часу поставте сковороду на сильний вогонь і доведіть маринад до кипіння.
08
Після зменшіть вогонь до середнього і накрийте сковороду кришкою - але так, щоб виходила пара. Приблизно через 5 хвилин переверніть печінку і обсмажте ще хвилин 10-15 з іншого боку.
09
Потім для проби один зі шматочків розріжте впоперек - колір повинен бути рівномірно коричневим. Якщо є червоні плями, печінка потрібно прожарити ще небагато.
10
При подачі полийте печінку соком, який утворився під час смаження. На гарнір добре підійде овочевий салат, для заправки - грецький соус дзадзикі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів