
Котлети де-воляй
В принципі слово "котлета" французького походження. Котлету де-воляй теж вперше приготував француз. Вона вийшла настільки смачною і ніжною, що швидко стала поширюватися по всій Європі. У нас же вперше її почали подавати в часи правління Петра І. У радянські часи рецепт її був трохи змінений київським кухарем, і з часом її почали називати "котлета по- київськи". Але рецепт самої котлети де-воляй теж залишився дуже популярним. Це дивовижний рецепт, коли начинка котлети із рідким соусом опиняються всередині філе. У первинному варіанті цієї котлети начинкою виступали гриби і сирний соус. Ну а зараз існує досить багато різних варіантів приготування.
Інгредієнти
Грудинка куряча
1 шт.
Масло вершкове
50 г.
Зелень
30 г.
Білий хліб
70 г.
Перець білий мелений
за смаком
Сік лимонний
0,3 ч. л.
Сіль
за смаком
Яйце куряче
1 шт.
Вода
1 ст. л.
Борошно пшеничне
50 г.
Етапи приготування
01
Для приготування зеленого масла, посікти дрібно зелень, змішати з маслом, додати лимонний сік, сіль і білий перець, ретельно перемішати, закатати суміш у харчову плівку, прибрати в холодильник.
02
Заморозити білий хліб (бажано трохи черствий).
03
Грудинку без шкіри розділити на два філе, одне побільше, інше поменьше. Обернути обидва філе в плівку, розкачати качалкою. Дістати з холодильника зелене масло, загорнути масляну ковбаску в мале філе, після мале філе загорнути у велике.
04
Яйця збити виделкою з 1 ст. л. води. Куряче філе обваляти в борошні, після занурити в яйце, потім обваляти в хлібній крихті, яке заздалегідь було охолоджене. Прибрати філе в морозилку на 10 хвилин. Повторити процедуру з борошном, яйцем і крихтою.
05
Обсмажити котлету у фритюрі при температурі 200°С протягом 6 хвилин. Після, при такій же температурі, в духовці довести до готовності, протягом 4 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів