Форікол - баранина по-провански - Image

Форікол - баранина по-провански

Кількість порцій: 2Час приготування: 4 год 40 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Пропонуємо вам приготувати одне з найбільш відомих страв норвезької кухні, яке приведе вас у захват, підніме на небеса своїм вишуканим смаком. Форікол - баранину по-прованськи готувати зовсім не важко, хоч це і може здатися так на перший погляд. Будьте впевнені, всі ваші зусилля будуть варті того результату , який підкорить серця домочадців. Вам варто бути готовою і до того, що вони зажадають повторення свята. Незвичайний, ніжний смак дарують страві цедра апельсина, маслини і солодкий перець. Вино зробить баранину м'якшою, а розмарин наповнить кухню неповторним ароматом. Кулінари радять використовувати для цієї страви молоду баранину, аби м'ясо було ніжним, немов пелюстки троянди

Продукти для рецепту

Вино Tetri Сапераві червоне сухе 0,75л
207.40

Вино Tetri Сапераві червоне сухе 0,75л

750 мл

Інгредієнти

Вино Tetri Сапераві червоне сухе 0,75л

2 ст.

Картопля фасована

4 шт.

Маслини Меріно без кісточки

150 г.

Розмарин 50г

1 гілочка

Паста томатна Чумак 25% 300г

1 ст. л.

Перець Каппа солодкий

1 шт.

Петрушка 70г

3 гілочки

Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г

2 ст. л.

Баранина корейка на кістці

800 г.

Лист лавровий

1 шт.

Апельсин

1 шт.

Часник

2 зубчики

Цибуля ріпчаста молода

1 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

М'ясо вимити, нарізати великими шматками, покласти в миску і залити червоним вином. Додати розкришений лавровий лист, кілька листочків розмарину і залишити на ніч.

02

Наступного дня цибулю, часник і картоплю очистити. Цибулю нарізати товстими півкільцями, картоплю - великими шматками, часник роздавити. Перець вимити і крупно нарізати, видаливши серцевину. М'ясо вийняти із маринаду, не обсушувати, обсмажити в 1 ст. л. розігрітої рослинної олії, часто перевертаючи, 8 хв. Маринад зберегти.

03

Перекласти м'ясо в каструлю. У сковороду, де смажили м'ясо, додати олію, що залишилася, і обсмажити цибулю, часник і перець, 5 хв. Викласти в каструлю з м'ясом.

04

Влити половину маринаду, додати томатну пасту, перемішати і готувати на сильному вогні 5 хв. Влити маринад, який залишився, покласти листочки розмарину і оливки. Зменшити вогонь, нещільно накрити кришкою і тушкувати 1,5 год.

05

Додати картоплю і готувати ще20 хв. Переставити в прохолодне місце і залишити до наступного дня. Наступного дня розігріти, додавши апельсинову цедру і листочки петрушки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв