Тірамісу класичний - Image

Тірамісу класичний

Number of servings: 3Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Існує багато рецептів тірамісу і стільки ж способів його оформлення: наприклад, випечені коржі бісквіту укладають шарами на блюдо, просочують кавовим сиропом, потім покривають кремом; або готовий бісквіт нарізають шматочками в роз'ємну форму, заливають ніжним вершковим кремом; 3-ій варіант - «савоярді» вмочують у суміші кави і вина або ж сиропі з фруктів, викладають у невеликі формочки або креманки і поливають збитими вершками або кремом. Потрібно обов'язково пам'ятати, що через вміст у складі крему з сирих яєць, зберігати цей італійський десерт (назва якого, до речі, перекладається як "підбадьори мене"), рекомендується в холодильнику не більше 2-3 днів.

Ingredients for the recipe

Mlekoma Mascarpone Cheese 250g
147.60

Mlekoma Mascarpone Cheese 250g

250 g

Ingredients

Mlekoma Mascarpone Cheese 250g

500 г.

Bonomi Savoiardi Cookies 400g

250 г.

Eurogroup Chicken Eggs 10pc

4 шт.

Aro Powdered Sugar 250g

100 г.

Сolonist Muscat white sweet dessert wine 0.359l

2 ст. л.

Aromiks Cocoa Powder 100g

за смаком

Preparation steps

01

Перед приготуванням тірамісу покласти маскарпоне в холодильник. Сир для тірамісу повинен бути дуже холодний, інакше крем вийде рідким.

02

Для класичного рецепту тірамісу обов'язково потрібно взяти яйця кімнатної температури і відокремити білки від жовтків.

03

Збити в окремому посуді міксером жовтки з половиною цукру до світло-жовтого кольору.

04

Білки збити з пудрою, що залишилася, до дуже міцної густої піни.

05

З'єднати сир з жовтками, перемішати.

06

Поступово змішати, тобто додати збиту суміш з білків, перемішуючи обережно, щоб не порушити структуру білкової маси.

07

Викласти шар печива, щільно один до одного в прямокутну форму або прямо на блюдо, і зверху з ложки кожне печиво потрошку полити сумішшю лікеру і кави.

08

Покрити печиво рівним шаром половини крему.

09

Знову укласти інші бісквітні палички і розрівняти по всій їх поверхні залишок крему.

10

Прибрати тірамісу в холодильник на 6-8 годин для просочення.

11

Потім за допомогою сита посипати його какао, натертим шоколадом або шоколадною крихтою.

12

Нарізати готовий тірамісу на окремі порції і подати до столу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min