
Яблучний хліб із журавлиною
Хліб - це продукт номер один на столі. Здавна наші предки дуже цінували хліб, поважали. Не можна було навіть викидати крихти хліба, щоби не накликати на себе біду. У роки війни хліб цінувався ще більше. Тож наші бабусі та дідусі закликали цінувати хліб завжди. Так як у наш час у магазині можна купити все, що завгодно, стали з'являтися різні рецепти страв, які раніше були не відомі. Так і з яблучним хлібом із журавлиною. Солодкий хліб - це справа не нова, та проте його дуже люблять. Тому і ми пропонуємо вам рецепт, як смачно і швидко спекти хліб, щоб він порадував всю вашу сім'ю. З таким хлібом можна навіть пити чай або каву.
Ingredients
Борошно
400 г.
Вівсяні пластівці
100 г.
Сушені яблука
50 г.
Сушена журавлина
200 г.
Молоко
450 мл.
Яйця
2 шт.
Цукор
70 г.
Кориця
1 ч. л.
Мед
3 ст. л.
Вершкове масло
50 г.
Розпушувач тіста
1/4 ч. л.
Preparation steps
01
Вівсяні пластівці залити 300 мл. молока. Залишити на 30 хвилин.
02
Змішати цукор, корицю, просіяне борошно і розпушувач. Додати замочені вівсяні пластівці, сушену журавлину і дрібно нарізані сушені яблука. Все перемішати.
03
У суміш додати мед, яйця, влити решту молока. Перемішати.
04
Розігріти духовку до 180°C, форму для випікання змастити вершковим маслом і застелити пергаментним папером. Перелити тісто у форму для випікання.
05
Випікати 1 годину, остудити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores