
Яблучна бабка
За вельми дивною назвою «бабка» ховається традиційна білоруська страва, яку в Литві прийнято називати «кугеліс». Вона являє собою терту картоплю, запечену в горщиках (або в порційних формочках) з м'ясом і цибулею. Білоруські господині традиційно готують цю досить-таки бюджетну запіканку своїм чоловікам, адже ця ситна, поживна і дуже смачна страва – те, що потрібно для голодного чоловіка. Популярність картопляної бабки сприяла появі великої кількості різновидів цієї страви, у тому числі і солодких. Одну з таких десертних запіканок для чаювання хочемо Вам сьогодні запропонувати. Головний компонент нашої бабки – кисло-солодкі яблучка, запечені в яєчно-сметанному тісті.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g
600 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
50 г.
Chicken Egg C0 1pc
4 шт.
KhMZ Sour Cream 20%
100 г.
Eco Ground Cinnamon
3 г.
Top Grade Wheat Flour
30 г.
Homemade Butter
20 г.
Preparation steps
01
Яблука помити, очистити, половину яблук нарізати шматочками, половину - натерти на тертці. Жовтки змішати з цукром і сметаною. Додати сметанну масу до яблук, перемішати, додати корицю і просіяне борошно.
02
Білки збити і додати до яблучної маси. Духовку розігріти до 200°C. Масу викласти у формочки (змащені маслом) і поставити їх у духовку. Випікати яблучні бабки близько 25-35 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores



























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)