Італійський хліб - Image

Італійський хліб

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Італія - це батьківщина більш ніж 350 сортів хліба. Італійські пекарі славилися своєю майстерністю ще в далекі часи на весь світ. Тому пропонуємо вам рецепт італійського хліба. Того самого повітряного, легкого, ароматного, смачного і хрусткого. Цей незрівнянно красивий і смачний хліб, запашний і легкий не залишить байдужим жодного гурмана у світі. Хліб готується не так вже й складно, як здавалося б, але при його приготуванні, а особливо при замісі тіста потрібно знати деякі нюанси і тонкощі. Але ми вас цьому навчимо. Якщо ви зробите все, слідуючи за рецептом, то у вас вийде чудовий італійський хліб. Їсти на сніданок цей хліб просто з маслом - це одне задоволення.

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

4 ст.

Akvulya Still Water 2l

2 ст.

Salt Egypt

1 ч. л.

Oliyar Refined Sunflower Oil 1l

1 ст. л.

Lvivski Drizhzhi Pressed Yeast 42g

1,5 ч. л.

Preparation steps

01

Для приготування цього хліба краще взяти сухі, швидкодіючі дріжджі. Дріжджі такого типу потрібно змішати з борошном.

02

Далі до борошна та дріжджів влити теплу кип'ячену воду, щоб дріжджі почали діяти, і залишити на 20 хвилин.

03

Далі в тісто потрібно додати сіль. Після цього можна розпочинати перемішувати. Тісто повинне бути рідким. Не потрібно його розводити водою, щоб не вийшов звичайний батон. Також тісто можна змішувати в кухонному комбайні.

04

Тісто необхідно вимішувати 30 хвилин. І поступово, наприкінці замішування, потрібно додати трохи масла.

05

Тісто має бути м'яким, блискучим та не повинне липнути до рук.

06

Потрібно дати можливість тісту підійти. Для цього його потрібно поставити в тепле місце, але головне не забути змастити миску маслом, щоб тісто не прилипло.

07

Коли тісто підніметься в два рази, його потрібно акуратно вимісити, аби не вибити бульбашки газу з тіста. Можна присипати трохи борошном.

08

З такої кількості тіста має вийти дві хлібини нормального розміру. Тому, тісто потрібно розрізати на дві частини, і перекласти на деко, вистелене пекарським папером.

09

Далі хліб потрібно накрити рушником і дати йому час трохи піднятися. Приблизно 30 хвилин.

10

Коли хліб піднявся, його потрібно поставити в духовку на 35 хвилин, яка повинна бути розігріта до 200°С.

11

Коли хліб спечеться, його потрібно вийняти і накрити рушником, щоб трохи охолов.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min

Італійський хліб – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua