
Сирний пиріг по-осетинські
М'який, ароматний сирний пиріг по-осетинські назавжди заполонить Ваше серце. Його національна назва – цахараджін. Історія появи осетинських пирогів йде глибоко в століття. Традиційно його готують з прісного або дріжджового тіста з великою кількістю начинки. При чому, якщо корж виходив товстим, говорили про недосвідченість господині. Тісто на такі пироги потрібно вимішувати і розкачувати руками. Воно не любить качалку. Бринза надає пирогу легкий, ненав'язливий вершково-солонуватий смак, характерний для страв кавказької кухні. А листя буряка, розкриваючи свій аромат в процесі запікання, – солодкуватий смак. Пиріг виходить дуже ситним.
Ingredients for the recipe
Ingredients
7 Flour 1kg
700 г.
Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g
1/2 ст. л.
Vash Tsukor Sugar 10kg
1 ч. л.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
100 г.
Homemade Butter
за смаком
Kiliya Balkan Brynza 45%
350 г.
Preparation steps
01
Змішати дріжджі, сіль, цукор і трохи розчиненого в теплій воді борошна. Поставити опару в тепле місце на 10 хвилин.
02
Перемішати розім'яту виделкою бринзу і бурякове листя, не приминаючи їх, щоб не витік сік. Розділити начинку на 3 частини.
03
В опару, що пыдыйшла, додати просіяне борошно і воду. Гарненько вимісити тісто, потихеньку додаючи соняшникову олію. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. Коли тісто підниметься, вимісити ще раз і в тепле місце на 20 хвилин.
04
Тісто розділити на 3 частини. Кожну розкачати в невеликий коржик. У середину викласти начинку, трохи прим'яти і зібрати тісто навколо. Коржик перевернути і розім'яти руками вже в більш тонкий круглий корж.
05
Пиріг викласти на розігріте деко. Розрівняти і зробити в центрі дірочку, щоб з пирога виходило повітря.
06
Випікати в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 30 хвилин. Готовий пиріг зверху рясно змастити вершковим маслом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores


























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)