
Гострий гарячий шоколад
Як тільки Іспанці привезли рецепт гарячого шоколаду з Америки, це лакомство миттєво поширилося по всій Європі. Індіанці готували гарячий шоколад з додаванням перцю чилі. Вони приписували йому цілющі властивості. Шоколад дійсно дуже корисний. Науково доведено, що шоколад благотворно впливає на серцево-судинну систему, завдяки високому вмісту ефірних олій, шоколад перешкоджає формуванню склеротичних бляшок і тромбів. А ще шоколад дуже підвищує настрій і знімає втому, додаючи бадьорості на цілий день. Гострий гарячий шоколад буде дуже доречним в морозний, холодний, зимовий день. Філіжанка такого напою швидко зігріє ваш організм, задасть відмінного настрою, підніме тонус і пробудить Вашу чуттєвість.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Biscuit Chocolate Оld Collection Bitter With Crushed Nuts Chocolate 69% 100g
100 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
400 мл.
Red Chili Pepper
1 шт.
Auchan Vanilla Sugar 8g
0,5 шт.
Badia Cinnamon Sticks 14.2g
1 шт.
Frapin Cognac 40% 0.7l
1 ст.л.
Vash Tsukor Sugar 10kg
за смаком
Aromiks Cocoa Powder 100g
за смаком
Preparation steps
01
Шоколад натерти на крупній тертці. Стручок ванілі розрізати уздовж. Перець чилі розламати навпіл.
02
Влити в неглибоку каструлю молоко, додати корицю і чилі. Поставити на вогонь, сильно розігріти, не доводити до кипіння. Всипати натертий шоколад, варити 10 хвилин, помішуючи.
03
Після того, як все зварилося, вийняти спеції з каструлі, додати в шоколад цукор за смаком, зняти з вогню, додати коньяк. При подачі посипати зверху какао.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores




























.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)