
Карамель
Ingredients for the recipe
Ingredients
Akvulya Still Water 2l
180 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ст. л.
Preparation steps
01
Для приготування карамелі необхідно взяти неемальовану світлу каструлю з товстими стінками, щоб вона плавно набирала температуру і так само плавно охолоджувалася (наприклад алюмінієву або чавунну). Колір необхідний світлий, щоб чітко бачити коли відбувається карамелізація цукру і він починає змінювати колір. Підігріти каструлю кілька секунд на середньому вогні і висипати в неї цукор, продовжувати гріти каструлю поки цукор не почне танути.
02
Через приблизно 5 хвилин після початку процесу цукор почне танути, потрібно каструлю взяти за ручки і як слід струснути кілька разів, щоб цукор перемішався. Знову поставити каструлю на вогонь і поглядати, поки мінімум чверть усього цукру не розчиниться.
03
Потім необхідно взяти дерев'яну ложку або вінчик і подальше приготування карамелі готувати помішуючи, поки весь цукор не стане рідким по консистенції і кольором як гречаний мед. Вся процедура від початку до кінця за часом, на середньому вогні, повинна зайняти близько десяти хвилин. Не квапити процес, бо легко все зіпсувати і карамель підгорить.
04
Додати воду. Додавати її потрібно дуже акуратно, щоб додана вода не обпекла паром, найкраще скористатися кухонними рукавичками або захистити руки рушником.
05
Знову перемішати карамель, якщо в процесі додавання води утворилися невеликі грудочки, то можна каструлю знову поставити на вогонь і помішувати поки грудки не розчиняться. Карамель готова, залишилося залити її у формочки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores






















 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)