Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Тарталетки з ромовими вишнями
Тарталетки з ромовими вишнями

Тарталетки з ромовими вишнями

Тарталетки - це досить універсальні формочки з тіста. Адже начинка може бути як солодкою, так і, наприклад, м'ясною або грибною. Наш рецепт смачних тарталеток з вишнею повинен вас зацікавити. Вишня завжди надає десерту особливу солодкість. Але при цьому вона все ж робить десерт дуже смачним. А ромова вишня - це ще більш незвичайний смак. Легкий смак рому додасть десерту вишуканість і незвичність. Такі тарталетки зацікавлять кожного вашого гостя. Ви легко приготуєте їх до будь-якого свята завдяки тому, що часу на приготування ця страва займає не так багато. А її красивий вигляд зверне на себе увагу всіх.

Кількість порцій 12
Час приготування 60 хв

  1. 1. Пшеничне борошно — 200 г.
  2. 2. Цукор — 120 г.
  3. 3. Масло вершкове — 125 г.
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Молоко — 1 ст. л.
  7. 7. Мигдаль — 20 г.
  8. 8. Вишня — 500 г.
  9. 9. Крохмаль — 10 г.
  10. 10. Ром — 50 мл.
  11. 11. Ванілін — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Масло (дуже холодне) перетерти в крихту з цукром, додати цедру і мелений мигдаль. Просіяти борошно, додати яйця і продовжувати перетирати тісто руками. Повинна вийти консистенція, схожа на мелені сухарі.

  2. 1/4 крихти відкласти, в решту влити молоко (дуже холодне) і замісити тісто. Довго не вимішувати, інакше може пропасти розсипчастість. Скачати в кулю, загорнути в плівку і прибрати на годину в холодильник.

  3. Поки тісто відпочиває в холодильнику, підготувати вишню. Відокремити від кісточок і засипати цукром, ваніллю і залити ромом. Нехай настоюється близько 20 хв.

  4. Вишню викласти в каструлю, додати крохмаль і готувати хвилин 10-15 на невеликому вогні до загустіння.

  5. Коли тісто підійшло – розкачати товщиною 1 см. і викласти у форми для тарталеток, наколоти виделкою. І ще раз прибрати, тепер уже в морозилку, хв. на 15.

  6. Духовку розігріти до 180°C градусів, дістати тарталетки і наповнити вишнями, зверху присипати залишками крихт.

  7. Із залишків тіста можна зробити слайси (смужечки зверху) і викласти їх на тарталетки у формі сітки, змастивши збитим яйцем. Випікати при 180°C 20 хв.