Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Вершковий напій з білим шоколадом і горіхами
Вершковий напій з білим шоколадом і горіхами

Вершковий напій з білим шоколадом і горіхами

Білий шоколад з'явився в 30-х роках минулого століття. Країною-винахідницею цього виду шоколаду, так само як і молочного, стала Швейцарія. Експерименти місцевих кондитерів полягали в тому, щоб додавати або прибирати різні інгредієнти та міняти їх пропорції. У результаті компанія Nestlé і представила новий продукт в 1930 році - білий шоколад, а вже через рік M&M's - американська компанія розробила і власний варіант цього виду шоколаду. Справжня оригінальна формула швейцарського білого шоколаду складалася із сухого молока, какао-масла і цукру. Через те, що в цьому шоколаді були відсутні, як і сьогодні, терте какао і какао-порошок, які надають темний колір шоколаду, деякі люди почали сумніватися в правильності самої назви - шоколад. Все ж масло какао має характерний смак, тому незважаючи на колір, цей сорт шоколаду має повне право так називатися.

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Молоко — 180 г.
  2. 2. Вершки — 50 г.
  3. 3. Фундук — 30 г.
  4. 4. Ванільний цукор — за смаком
  5. 5. Шоколад білий — 40 г.
  6. 6. Сіль — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку нагріти до 190°C.Фундук викласти на деко і засмажити в духовці до темно-золотистого кольору - десь 10-15 хвилин, зрідка помішуючи горіхи, щоб не пригоріли. Зняти лушпиння. Охолодити.

  2. Горіхи подрібнити у блендері на маленькі шматочки, або ж можна зробити це за допомогою качалки.У каструлю налити молоко, всипати горіхи. В молоко можна додати ванільний цукор для запаху.

  3. Довести це молоко до кипіння, прибрати з вогню, накрити кришкою і залишити настоюватися мінімум на 1 год. Це буде горіхове молоко.

  4. Через цей час молоко процідити від горіхів і ванілі через сито, а ще краще - через марлю. Молоко перелити назад в каструлю, влити вершки, додати дрібку солі і додати шоколад.

  5. Довести до кипіння. Відразу ж розлити по чашкам. Можна прикрасити збитими вершками і горіхами. Якщо напій охолоне, то шоколад може відшаруватися. Просто необхідно прогріти його, і він знову стане однорідним.