Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Салат з печеною фетою і волоськими горіхами
Салат з печеною фетою і волоськими горіхами

Салат з печеною фетою і волоськими горіхами

Салат з печеної фетою і волоськими горіхами - страва грецької кухні, неповторна поживна і легка їжа з чудовим смаком. Також салат дуже корисний для організму. З сирів для цього салату краще всього підходить сир фета, він доповнює своїм солонуватим смаком прісний смак зелені, чудово поєднується з орегано, цукіні і редискою. До того ж фета багата вітамінами. Сир фета можна замінити на бринзу, але це вже буде не справжній грецький салат. Волоські горіхи, що входять до складу салату, швидко відновлюють сили організму, зміцнюють імунітет і дуже добре впливають на розумову діяльність людини.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Олія оливкова — 4,5 ст. л.
  2. 2. Орегано сушений — 1 ч. л.
  3. 3. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  4. 4. Горіхи волоські — 120 г.
  5. 5. Сир фета — 180 г.
  6. 6. Часник — 1 шт.
  7. 7. Сік лимонний — 3 ст. л.
  8. 8. Сіль морська — 3 г.
  9. 9. Редис — 2 шт.
  10. 10. Суміш салатного листя — 600 г.
  11. 11. Цукіні — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C. У миску покласти орегано, додати 2 ч. л. оливкової олії, а також чорний мелений перець. Сир нарізати кубиками, додати в миску, перемішати.

  2. Деко застелити харчовим папером, викласти кубики сиру на деко, поставити на 10 хвилин у духовку.

  3. На друге деко висипати волоські горіхи, також поставити в духовку, на 3 хвилини. Після, посікти горіхи.

  4. У банку вилити залишки оливкової олії, додати подрібнений часник, влити лимонний сік і додати сіль. Закрити кришкою, струснути банку.

  5. У салатницю викласти промиті листя салату, додати тонко нарізаний редис і цукіні. Скропити зверху половиною приготовленої заправки, ретельно перемішати. Викласти сир з горіхами, додати залишки заправки.