Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Салат із печеним часником
Салат із печеним часником

Салат із печеним часником

Відмінний ситний салат. Печений часник надає йому неповторну пікантну нотку. Для запікання часнику краще брати терпке сухе вино. Замість цукру в тій же пропорції можна додати мед. Молодий часник, запечений в червоному вині, можна їсти і як самостійне блюдо. Салат з печеним часником - це розкішний гарнір для смаженої або запеченої баранини, свинини або птиці. Огірки для салату краще брати малосольні. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішують, щоб картопля увібрала весь соус. Цей салат добре вживати в холодну пору року. Подають його на стіл порційно або у великому салатнику

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Картопля — 3 шт.
  2. 2. Солодкий перець — 1 шт.
  3. 3. Огірки — 1 шт.
  4. 4. Квасоля червона консервована — 1 банка
  5. 5. Часник — 1 головка
  6. 6. Червоне сухе вино — 50 мл.
  7. 7. Горіхи волоські — 2 ст. л.
  8. 8. Цукор — 1 ст. л.
  9. 9. Зелена цибуля — 0,5 пучка
  10. 10. Лимонний сік — 1 ч. л.
  11. 11. Оливкова олія — 2 ст. л.
  12. 12. Листя салату — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити щіткою і варити в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.

  2. Духовку попередньо розігріти до 180°C. Часник очистити від верхнього лушпиння, укласти в формочку, засипати цукром і залити вином. Запекти в духовці 15 хвилин.

  3. Порізати перець і огірок кубиками. Картоплю очистити, остудити і також порізати.

  4. Викласти все в салатник, додати квасолю без рідини. Часник остудити, очистити і залишити часточками. Листя салату порвати. Все додати в салат.

  5. Для заправки змішати в блендері горіхи із зеленню, додати сіль, перець, лимонний сік і оливкову олію. Залити заправкою салат і перемішати.