Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Торт "Захер"
Торт "Захер"

Торт "Захер"

«Захер» – солодка візитна картка Австрії та один з найпопулярніших тортів у світі, що представляє собою шоколадний бісквіт з прошарком з абрикосового джему і шоколадно-вершковим кремом зверху. Ви будете здивовані, але цей дивовижний тортик придумав шістнадцятирічний хлопець Франц Захер, на честь якого і назвали десерт. Оригінальний торт за рецептом кондитера можна придбати у віденському готелі «Захер», а також в однойменному спеціалізованому магазині і кафе. Але ж ми не поїдемо так далеко, щоб насолодитися справжнім шедевром кондитерського мистецтва? Пропонуємо влаштувати маленький Відень у себе вдома і приготувати цей вишуканий шоколадний торт. А наш дохідливий рецепт Вам у цьому допоможе.

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вода — 250 мл.
  2. 2. Шоколад — 300 г.
  3. 3. Масло вершкове — 125 г.
  4. 4. Цукор — 250 г.
  5. 5. Яйце куряче — 3 шт.
  6. 6. Борошно пшеничне — 150 г.
  7. 7. Какао-порошок — 25 г.
  8. 8. Мигдаль — 60 г.
  9. 9. Джем абрикосовий — 110 г.
  10. 10. Вершки — 160 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити 100 грам шоколаду з водою на водяній бані. Розм'якшене масло з цукром збити в пишну масу. Потім додати по одному яйця і продовжувати збивати.

  2. Борошно з какао просіяти. Мигдаль подрібнити в блендері. Додати до масляно-яєчної суміші борошняну суміш. Потім влити в тісто розтоплений шоколад і додати горіхи. Довести тісто до однорідної консистенції.

  3. Розігріти духовку до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнити на 2/3) і поставити в духовку. Випікати бісквіт близько 60 хвилин. По закінченню часу дати бісквіту постояти близько 10 хвилин у духовці.

  4. На водяній бані розтопити 200 грам шоколаду з вершками. Довести крем до однорідної консистенції. Бісквіт розрізати на 2 частини і промазати в середині джемом. Зверху торт обмазати шоколадно-вершковим кремом.