Пряний рис із фісташками - Image

Пряний рис із фісташками

Кількість порцій: 6Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Для приготування страви за даним рецептом бажано використовувати рис басматі. Пряний рис з фісташками - неймовірно ароматне блюдо, адже до його складу входять тропічний апельсин, ніжна курага, вишуканий кардамон, пряна кориця, терпка м'ята і фісташки, з їх тонким смаком і запахом. Деякі господині додають до рису чорнослив або родзинки для солоду, а замість фісташок кладуть волоські горіхи. Пряний рис з фісташками одночасно і ситне, і корисне блюдо. Фісташки мають підвищену калорійність і високий вміст мінеральних речовин, вітамінів і амінокислот. Пряний рис подають як гарнір до м'яса або як самостійну страву, а також готують під час посту.

Інгредієнти

Рис басматі

250 г.

Фісташки несолоні

100 г.

Курага

100 г.

М'ята

1 пучок

Апельсин

1 шт.

Соняшникова олія

2 ст. л.

Кориця мелена

0,5 ч. л.

Кардамон

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Вода

1 склянка

Етапи приготування

01

Рис промити і обсушити. У глибоку сковороду налити 1 ст. л. масла і обсмажити рис протягом 3-х хвилин, безперервно помішуючи.

02

Влити 1 склянку води (кімнатної температури), додати кардамон, чорний перець і сіль за смаком, перемішати і дати закипіти.

03

Варити рис під кришкою протягом 20 хвилин майже до повного випаровування води.

04

Фісташки очистити від шкаралупи і обсмажити в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин. Остудити і крупно порубати.

05

На дрібній тертці зняти цедру апельсина, видавати сік.

06

У гарячий рис додати порізану курагу, цедру апельсина і його сік, корицю, фісташки - перемішати і дати настоятися хвилин 10.

07

Порубати м'яту, гарненько перемішати разом з рисом і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Пряний рис із фісташками – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua