
Дріжджовий пиріг зі слив
Пам'ятаєте, як наші бабусі управлялися з дріжджовим тістом? Які чудові дріжджові пиріжки вони пекли - це просто не передати словами. Легке, повітряне, ароматне дріжджове тісто було смакотою, а начинки - сливова, полунична, малинова. О, ці домашні дріжджові пироги були божественні. Пропонуємо сьогодні і вам повправлятися з дріжджовим тістом і спекти дріжджовий пиріг зі слив. І нехай вас не лякає дріжджове тісто. Пиріг вийде у всіх. Адже, наш рецепт універсальний, завдяки тому, що до його складу, крім дріжджів, ще входять йогурт і лимон, які сприяють тому, що тісто в будь-якому випадку вийде пишним. Сливи стануть відмінним наповненням пирога. Тому можете сміливо готувати дріжджовий пиріг зі слив.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
270 г
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
7 г
Вода негазована Аквуля 2л
40 мл
Цукор Ваш Цукор 10кг
320 г
Сіль Єгипет
3 г
Лимон
60 г
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Ароматизатор Dr.Oetker Ваніль 8г
5 г
Масло вершкове домашнє
140 г
Слива темна
1 кг
Етапи приготування
01
Розмішати дріжджі з теплою водою і залишити на 10 хвилин.У глибоку миску просіяти 240 грам борошна, 200 грам цукру, сіль, йогурт, яйце, цедру і ваніль. Додати дріжджі і збивати міксером на не великий швидкості близько хвилини.
02
Масло розм'якшити і по трохи додати в борошняну суміш. Кілька хвилин збивати міксером до однорідного стану. Обсипати тісто рештою борошна і накрити миску з тістом плівкою або серветкою. Залишити на 1,5 години.
03
Форму для випікання змастити маслом і посипати цукром. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Кожну половинку розрізати на часточки і викласти їх у форму.
04
Дістати тісто і викласти його зверху на сливи. Знову накрити форму і залишити на 1,5 години. Розігріти духовку до 190 градусів.Поставити форму в духовку і випікати близько 30-35 хвилин. Дістати з духовки, дати трохи охолонути і розрізати на порційні шматочки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів