Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь борошно › Тортилії
Тортилії

Тортилії

Тортилія - це тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна. Тортилії вживаються в їжу головним чином в Мексиці та країнах Центральної Америки. У Мексиці тортилії є однією з національних страв. Індіанці випікали їх з давніх часів. Тортилія є основою для багатьох страв. Тортилія, до слова сказати, це національний хліб Мексики. Такі коржі добре приготувати про запас, а потім з них робити найрізноманітніші рулети, сендвічі, канапе, пироги, буріто. Буріто, до речі, це теж національна страва Мексики, і робиться вона на основі саме тортилії. Загортати в тортилію можна будь-які начинки і солодкі, і солоні. До того ж, тортилії корисні, так як печуться вони з кукурудзяного борошна, а кукурудза, як відомо, це цариця овочів.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кукурудзяне борошно — 360 г.
  2. 2. Пшеничне борошно — 360 г.
  3. 3. Морська сіль — 7 г.
  4. 4. Олія — 90 г.
  5. 5. Куркума — 5 г.
  6. 6. Розпушувач для тіста — 4 г.
  7. 7. Кріп (сухий, мелений) — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно замісити тісто. Для цього змішати кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, морську сіль, олію, теплу воду (180 г.), куркуму (розведену в 30 г. води), розпушувач, мелений кріп. Залишити тісто настоятися 20 хвилин.

  2. Потім розділити тісто на 10 частин. Добре розігріти сковорідку.

  3. Розкатати коржики максимально тонко та випікати з двох сторін до зарум'янювання. Після випікання викладати готові вироби на рушник та накривати їх.