Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Суп "Мазур дал"
Суп "Мазур дал"

Суп "Мазур дал"

Ароматний суп "Мазур дал" займає центральне місце в індійській кухні, готується з суміші зернобобових культур. Це в першу чергу червона сочевиця, а також голубиний горох, нут, урда та інші. Суп "Мазур дал" смачний і корисний, в ньому міститься багато цінного білка, дуже простий у приготуванні. Сочевицю обов'язково промивають і перебирають на предмет камінчиків. Вона повинна бути розварена до стану, коли з неї легко можна зробити пюре. Суп дуже сподобається вегетаріанцям. Ця страва підійде як до буденного столу, так і до святкового. Подається з теплими коржиками.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Сочевиця червона — 200 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  3. 3. Часник — 5 шт.
  4. 4. Перець чилі — 1 шт.
  5. 5. Помідори свіжі — 2 шт.
  6. 6. Цибуля зелена — 4 стеблі
  7. 7. Масло вершкове — 1 ст. л.
  8. 8. Олія рослинна — 2 ст. л.
  9. 9. Куркума — 1 ч. л.
  10. 10. Імбир мелений — 1 ч. л.
  11. 11. Кумин — 2 ст. л.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Помідори консервовані — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Висипати в каструлю сочевицю, додати нарізану 1 цибулю і 3 зубчики подрібненого часнику, залити 3 ст. води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 15 хвилин на маленькому вогні, при закритій кришці.

  2. Влити в каструлю ще 1 ст. води. Розігріти сковороду, покласти на неї вершкове масло, розтопити, влити рослинну олію.

  3. Нарізати білі корінці зеленої цибулі. Додати в сковороду з маслом подрібнену 1 цибулю, 2 зубчики часнику розчавленого, нарізані корінці зеленої цибулі, подрібнений перець чилі, обсмажити суміш протягом 5 хвилин на середньому вогні.

  4. Додати в сковороду консервовані помідори, куркуму, кумин і мелений імбир. Обсмажити протягом 5 хвилин.

  5. Змішати суп із сочевиці із заправкою зі сковороди, половину загальної суміші подрібнити в блендері. Пюре із блендера додати в каструлю з другою половиною супу, поставити на вогонь, довести до кипіння.

  6. У мисці змішати дрібно нарізані свіжі помідори і подрібнену зелену цибулю. При подачі розлити суп по тарілках, зверху в кожну викласти в центр суміш із помідорів і зеленої цибулі.