Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Шоколадний пиріг із маскарпоне
Шоколадний пиріг із маскарпоне

Шоколадний пиріг із маскарпоне

Пропонуємо вам рецепт ароматного і смачного шоколадного пирога з маскарпоне. Цікаво знати, що маскарпоне - це італійський вершковий сир. Вважається, що вперше його стали робити в області між містечками поблизу Мілана в кінці шістнадцятого століття. Цей незвичайно-смачний сир маскарпоне - м'який, ніжний і вершковий на смак. Взагалі-то сиром його називають умовно. Маскарпоне загалом зовсім і не сир, а вершки, сквашені кислотою. Для його виготовлення використовують коров'яче молоко або молоко буйволиць. Маскарпоне відмінно підходить для приготування різної випічки. Сир додасть нашому десерту ту ніжність і легкість, яку ви зможете відразу ж відчути в цьому шоколадному пирогу з маскарпоне.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Шоколад чорний 70% — 200 г.
  2. 2. Масло вершкове — 200 г.
  3. 3. Яйце куряче — 5 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 140 г.
  5. 5. Сир маскарпоне — 500 г.
  6. 6. Екстракт ванільний — 1 ч. л.
  7. 7. Розпушувач — 1 ч. л.
  8. 8. Цукор — 200 г.
  9. 9. Смородина червона — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло кімнатної температури розрізати на шматочки, шоколад поламати. Масло і шоколад розтопити на водяній бані, довести до однорідної консистенції. Трохи остудити. Окремо просіяти борошно з розпушувачем.

  2. У міксері на великій швидкості збити 150 г. цукру і 3 яйця до пишної білої піни.

  3. Знизити швидкість міксера до середньої, обережно влити тонкою цівкою суміш розтопленого шоколаду і масла. Зменшити швидкість міксера до мінімальної, додавати по 1 ст.л. борошно з розпушувачем. Збити до однорідної маси.

  4. В іншому посуді збити маскарпоне з цукром, ванільним екстрактом і 2 яйцями.

  5. Розігріти духовку до 180°C. Змастити роз'ємну форму шматочком масла, присипати борошном. Викласти на дно трьома шарами: половину шоколадної маси, начинку з маскарпоне і знову половину шоколадної маси. Розрівняти поверхню кожного шару перед наступним.

  6. Прибрати форму в духовку, випікати 1 годину. Перевірити готовність зубочисткою, вона повинна легко входити, і виходити сухою.

  7. Готовий пиріг остудити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрою. Подавати зі свіжими ягодами смородини, зберігати при кімнатній температурі.