Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Риба по-каталонськи
Риба по-каталонськи

Риба по-каталонськи

Шукаєте рецепт страви для рибного дня в раціоні Вашої сім'ї? Тоді Вам знадобиться нескладний у приготуванні і перевірений рецепт "Риба по-каталонськи". В якості основного інгредієнта в ньому пропонується використовувати тріску. Ця морська риба зі смачним білим шаруватим м'ясом дуже затребувана в сучасній кулінарії. Правильно приготовлена, вона відрізняється особливим смаком і ароматом. Статистика стверджує: кожна десята виловлена у світі риба - це тріска. Як відомо, риба - джерело найцінніших вітамінів, мікроелементів і легкозасвоюваного білка. Крім того, дієтологи рекомендують тріску з причини високого вмісту в ній поліненасиченої жирної кислоти омега-3.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Тріска — 800 г.
  2. 2. Біле вино — 250 мл.
  3. 3. Помідори — 3 шт.
  4. 4. Оливкова олія — 100 мл.
  5. 5. Часник — 3 зубчики
  6. 6. Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
  7. 7. Кріп — 1 пучок
  8. 8. Cіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу очистити від лушпиння, нутрощів, відрізати плавники і голову. Потім на тулубі риби ножем зробити косі надрізи з обох сторін.

  2. Натерти тушку сіллю і перцем (також всередині).

  3. Помідори промити, зробити невеликі надрізи на поверхні і опустити на хвилину-дві в гарячу воду. Потім відразу опустити їх у холодну воду і акуратно зняти шкірку.

  4. Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Помідори також подрібнити. Зелень дрібно посікти.

  5. Для начинки необхідно змішати часник, помідори і зелень.

  6. У деко налити біле вино і олію. Викласти в нього рибу, а зверху викласти начинку і присипати панірувальними сухарями.

  7. Розігріти духовку до 200°С. Поставити в неї деко і випікати близько 30 хвилин.