
Пікантна картопля
У цього рецепту печеної картоплі з пряними травами є родзинка, точніше інгредієнт, який в поєднання з картоплею можна зустріти дуже рідко. Цей інгредієнт – апельсинова цедра. Разом з часником і петрушкою цедра апельсина особливо цікаво поєднується і відкриває свій аромат, який чудово підходить до аромату вершкового масла. До такої картоплі хорошою ідеєю буде подати сирний соус, голландський, білий основний, соус на основі з йогурту (сметани) із зеленню або будь-який інший на ваш смак. За бажанням можна посипати картоплю(за 5-7 хвилин до кінця приготування) тертим сиром, наприклад, пармезаном.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
500 г.
Масло вершкове домашнє
75 г.
Апельсин
50 г.
Часник
10 г.
Приправа Cykoria S.A Петрушка сушена 10г
5 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, трохи охолодити картоплю. Духовку розігріти до 220°C.
02
Апельсин помити, а цедру натерти на тертці (повинно вийти близько 3 столових ложок цедри). Вершкове масло розтопити, додати цедру, сіль, перець, петрушку. Дуже добре перемішати.
03
Деко застелити пергаментним папером. На кожній картоплі зробити хрестоподібний надріз і викласти туди вершково-апельсиновий соус. Поставити картоплю в духовку і запікати близько 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів