Печена картопля із салатом і прошуто - Image

Печена картопля із салатом і прошуто

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Особливість запропонованого рецепту в тому, що складові частини отриманої в результаті страви готуються окремо. У духовці запікається до м'якості картопля. Обсмажується на сковороді (на сильному вогні) шинка прошутто. Із шпинату, консервованої кукурудзи і селери готується салат зі смачною, насиченою заправкою. Всі три складові "зустрічаються" безпосередньо на сервірувальній тарілці. Порада: після запікання в духовці можна зробити розріз на кожній картоплині вздовж, а можна зробити по два глибоких хрестоподібних розрізи, не прорізаючи до кінця, так, щоб кожна картопля поділялася на чотири частини.

Інгредієнти

Картопля

4 шт.

Прошуто

4 шт.

Кукурудза консервована

310 г.

Стебло селери

2 шт.

Шпинат

100 г.

Сік томатний

2,5 ст. л.

Оцет винний червоний

1,5 ст. л.

Олія оливкова

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку розігріти до 200°C. Ретельно вимити картоплю. Покласти картоплю на деко, поставити в духовку, випікати протягом 1 години.

02

Змішати в мисці томатний сік, оливкову олію і оцет. Посолити і поперчити за смаком.

03

На розігрітій сковороді обсмажити шинку на сильному вогні, після чого нарізати шматочками.

04

Перекласти картоплю на дошку, зробити розріз уздовж.

05

Змішати шпинат, кукурудзу і нарізану селеру. Додати дві третини заправки.

06

Картоплю викласти на тарілки, полити зверху третиною соусу, в кожну викласти салат, зверху покласти шинку. Прикрасити зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Печена картопля із салатом і прошуто – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua