Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви › Палтус у зеленому соусі
Палтус у зеленому соусі

Палтус у зеленому соусі

Палтус у зеленому соусі - один із численних рецептів приготування цієї риби сімейства камбалових. Низький рівень калорійності палтуса і вітамінно-мінеральний склад дозволяє віднести рибу до корисних і дієтичних продуктів. Багатий на вміст вітамінів групи А, В1, В2, В5, В6, В12, Е і D хімічний склад риби вважається головною користю палтуса для організму людини. Крім цього, корисні властивості палтуса полягають у вмісті семи амінокислот, яких потребує людський організм. Відмінно поєднується м'ясо палтуса в зеленому соусі, прикрашене шматочками лимона, з картопляним пюре і з овочевими інгредієнтами.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Масло вершкове — 2 ст. л.
  2. 2. Палтус — 600 г.
  3. 3. Вино біле сухе — 100 мл.
  4. 4. Вода — 150 мл.
  5. 5. Бульйонний кубик — 1 шт.
  6. 6. Борошно пшеничне — 1 ч. л.
  7. 7. Вершки — 100 мл.
  8. 8. Зелений горошок заморожений — 225 г.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невелику каструлю влити вино та воду, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, кинути в каструлю кубик, додати горошок, варити 5 хвилин. Прибрати з вогню, остудити, подрібнити в блендері до стану пюре.

  2. Змішати окремо в мисці вершки із борошном, ретельно перемішати. Потім, додати вершкову суміш у пюре. Додати за смаком сіль і подрібнену цибулю.

  3. Рибу розрізати на 4 шматки, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із вершковим маслом, обсмажити рибу з обох боків до золотистого кольору.

  4. При подачі викласти рибу на гарячі тарілки, залити соусом, прикрасити зеленню і вершками.