Міні-шарлотка - Image

Міні-шарлотка

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Міні-шарлотки - це порційна випічка, зменшені копії традиційної, всім знайомої шарлотки. Найзручніше випікати їх в невеликих силіконових формочках. Готуються міні-шарлотки на основі бісквітного тіста. Борошно перед додаванням у збиту яєчно-цукрову суміш бажано просіяти. Цей нетрудомісткий процес збагатить борошно киснем, що важливо для випічки. Духовку під час випікання бісквітів відкривати не рекомендується, оскільки шарлотки погано "піднімуться". А якщо все-таки заглянути в духовку необхідно, робіть це обережно, повільно відкриваючи дверцята духовки. Особливість запропонованого рецепта - додавання разом з яблуками в міні-шарлотки бананів, що зробить випічку ще смачніше.

Інгредієнти

Цукор

1,5 ст. л.

Яйце куряче

2 шт.

Борошно пшеничне

2,5 ст. л.

Масло вершкове

1,5 ч. л.

Сода

за смаком

Яблука

0,5 шт.

Банани

0,5 шт.

Етапи приготування

01

За допомогою міксера збити яєчні білки в густу піну. Поступово додати до них жовтки, постійно помішуючи.

02

Обережно вмішати цукор в суміш білків і жовтків, при цьому міксер постійно збиває суміш. Додати соду.

03

Помішуючи вручну, додавати поступово борошно, замісити тісто.

04

Формочки змастити вершковим маслом, викласти на дно нарізані фрукти - яблука і банани. Вилити тісто у формочки, при цьому фрукти повинні бути повністю закриті тістом.

05

Поставити формочки в духовку на 15-20 хвилин, випікати при температурі 180°C.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Шварцброт - німецький чорний хліб

Шварцброт - німецький чорний хліб

8

2 год 40 хв