Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Хачапурі з сиром
Хачапурі з сиром

Хачапурі з сиром

У нашій країні знайдеться чимало поціновувачів та шанувальників кавказької кухні. Воно й не дивно, адже у них що не страва, так справжнісінький шедевр. Ось і сьогодні ми запропонуємо вам приготувати одну із страв кавказької кухні - це хачапурі з сиром. Це насправді не хитра страва і легка у приготуванні. Вона підійде для смачного і ситного сніданку з солодким чаєм. Хачапурі - це одна із традиційних страв грузинської кухні. Хачапурі сьогодні готують і в інших країнах світу за межами Грузії. А все тому, що це дійсно смачно, ситно і корисно! Хачапурі готують з різними начинками. Але оригінальний грузинський хачапурі - це саме хачапурі з сиром. Тому давайте приготуємо цю споконвічну грузинську страву.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кисломолочний сир — 200-250 г.
  2. 2. Вершкове масло — 150 г.
  3. 3. Цукор — 1/4 ст. л.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Борошно — 1,5 ст.
  6. 6. Сода — 1/2 ч. л.
  7. 7. Сир — 200-300 г.
  8. 8. Сметана — 1 ст.
  9. 9. Часник — 3 зуб.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для начинки потрібно натертий сир змішати з яйцем, сметаною і дрібно нарізаним часником. Добре перемішати.

  2. Для тіста потрібно творог змішати з розтопленим вершковим маслом. Додати соду, погашену оцтом, цукор і яйце. Всипати просіяне борошно.

  3. Тісто накрити рушником і залишити на 10 хвилин.

  4. Потім тісто потрібно розділити на дві частини.

  5. Обидві частини тіста розкачати у вигляді тонких круглих коржиків. На нижній корж викласти начинку, накрити верхнім коржем так, щоб краї верхнього були загнуті під нижній.

  6. Хачапурі змастити збитим яйцем, проколоти в декількох місцях.

  7. Випікати 45 хвилин при температурі 180°С.