
Індійські солодощі з нуту і сухофруктів
Любителі східних солодощів, цей рецепт для вас. У рецепті запропонованих індійських солодощів використовуються лише натуральні інгредієнти: нут, інжир, курага, мед. Зверніть увагу, що при замочуванні інжиру та кураги використовується коньяк, тому, якщо готуєте солодощі для дітей, замочіть сухофрукти в будь-якому соці. Напевно, багатьох здивувала наявність серед інгредієнтів десерта нуту - бобів турецького гороху з горіховим присмаком. Цьому є пояснення. В Індії, країні, де більшість населення - вегетаріанці, всі солодощі дуже ситні, а поживність нуту порівняна з поживністю м'яса. Приготуйте ці ароматні, смачні індійські солодощі і порадуйте своїх близьких!
Інгредієнти
Мед
1 ст. л.
Кунжут
3 ст. л.
Нут
200 г.
Курага
8 шт.
Інжир сушений
8 шт.
Коньяк
1 ст. л.
Какао-порошок
3 ст. л.
Кориця
за смаком
Цукрова пудра
за смаком
Етапи приготування
01
На ніч замочити нут у воді. Курагу і інжир замочити в коньяку.
02
Вранці нут промити, відварити. Всі інгредієнти (нут, інжир, курагу) перекрутити через м'ясорубку.
03
Додати в суміш 1 ст. л. меду і перемішати. Виходить ароматна пластична маса.
04
З маси сформувати кульки. Виходить 25 кульок розміром з волоський горіх.
05
Утворені кульки обваляти присипками за бажанням. Ось кілька варіантів: суміш какао і кориці, кунжут, цукрова пудра.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів