
Гречані міні-млинці з копченим лососем та ікрою
Традиційну слов'янську Масленницу неможливо уявити без млинців. У російській кухні здавна існувала величезна кількість рецептів млинців. Млинці пекли в основному з дріжджового тіста, а мука бралася сама різна: гречана, пшенична, вівсяна, просяна, ячмінна, горохова. Для того щоб гречані млинці вдалися, необхідний грамотний рецепт тіста і гарна сковорідка, достатньо розігріта і безпосередньо перед випічкою змащена тонким шаром масла. Також слід правильно розрахувати кількість тіста для кожного млинця і відрегулювати вогонь. Без всякого сумніву, ніжні, легкі гречані міні-млинці з копченим лососем та ікрою - унікальне створення в кулінарному світі.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цукор Ваш Цукор 10кг
за смаком
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
7 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
250 мл.
Борошно пшеничне вищий гатунок
60 г.
Борошно гречане World's Rice 900г
100 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Сир вершковий Saint Andre 200г
4 ст. л.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
4 ст. л.
Лосось Paralleles копчений в олії з кропом 120г
300 г.
Ікра чорна Caviar Malossol осетер 50г
50 г.
Кріп 70г
за смаком
Масло вершкове домашнє
20 г.
Етапи приготування
01
Змішати в мисці цукор і дріжджі, поступово вливати в суміш молоко, не перестаючи змішувати. Окремо в мисці змішати просіяне пшеничне та гречане борошно, зробити гірку з борошна, в центрі в ямку влити яєчні жовтки і молочну суміш. Ретельно перемішати, поставити в тепле місце на 45 хвилин.
02
Розтопити вершкове масло на водяній бані, влити в тісто. Яєчні білки окремо збити до піни. Обережно вмішати білки в тісто.
03
Розігріти сковороду, налити 1 ст. л. рослинної олії. Викладаючи по 0,5 ст. л. тіста на сковороду, насмажити млинців. На одній стороні смажити протягом 1 хвилини, перевернути на іншу - обсмажити протягом 30 секунд. Після, готові млинці остудити.
04
При подачі викласти млинці на тарілку, на млинці викласти шматочок нарізаної риби, на рибу половину чайної ложки сиру, зверху на сир чверть чайної ложки ікри. Прикрасити кропом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів