Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Грецьке медове печиво
Грецьке медове печиво

Грецьке медове печиво

У вас закінчилися всі покупні солодощі і печива, а на десерт хочеться чогось смачненького. Тоді у вас є прекрасний привід, щоб спекти грецьке медове печиво. Печиво робиться з пісочного тіста. Воно виходить розсипчасте і ніжне. Печиво не вимагає особливих прикрас і витребеньок. Ми будемо з'єднувати два печива за допомогою крему з масла, цукру і меду. А зверху прикрасимо печиво волоськими горіхами. До слова, волоські горіхи дуже корисні. Вони здатні попередити багато хвороб. Також вони дуже добре знімають нервову напругу. Тому з'ївши парочку такого печива з чаєм після трудового дня, ви відчуєте себе розслабленим і прийдете в хороший настрій.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно — 250 г
  2. 2. Розпушувач — 1 ч.л.
  3. 3. Цукор — 50 г
  4. 4. Вершкове масло — 150 г
  5. 5. Мед — 145 г
  6. 6. Апельсин — 1 шт.
  7. 7. Волоські горіхи — 25 г
  8. 8. Цукрова пудра — 115 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Олія (150 г) наріжте кубиками.

  2. Борошно і розпушувач просійте в миску, додайте цукор і все перемішайте.

  3. Додайте масло і руками перетріть його з борошном.

  4. З апельсина зніміть цедру, натріть його на терці, і введіть в цю ж суміш.

  5. Мед (1 ст.л. залиште для начинки) розігрійте на слабкому вогні, щоб він був трохи теплим, і також з'єднайте з борошняної сумішшю. Руками вимісіть тісто (воно має бути досить щільним) і скачайте з нього дві кулі.

  6. Духовку розігрійте до 180°C.

  7. З однієї кулі виліпити 20 печив, скачавши їх у кульки і потім зплюснувши зверху, викладіть на застелений змащений маслом пергаментним папером противень (слідкуйте, щоб між печивом залишалася відстань, тому що під час випічки воно збільшиться в розмірі) і випікайте до золотистого кольору (близько 10 хвилин). Порада: якщо потримати тісто в холодильнику 30-60 хвилин, ліпити печиво буде легше.

  8. Волоські горіхи розламайте на шматочки (не дуже дрібно). До речі, в цьому рецепті можна використовувати й інші горіхи на ваш смак.

  9. Виліпити 20 печив з другої кулі, викладіть зверху горіхи і випікайте, як і першу партію. Всі печива остудіть.

  10. Приготуйте начинку. Для цього перетріть 50 г м'якого вершкового масла з цукровою пудрою і медом.

  11. Одну половинку печива (без горіхів) змастіть начинкою, зверху "приклейте" другу половинку (з горіхами). У вас повинно вийти 20 печив.