Гассель - шведська картопля - Image

Гассель - шведська картопля

Кількість порцій: 5Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Печена картопля "Гассель" - традиційна страва шведської кухні, до того ж страва святкова. Треба відзначити, що варіантів її приготування декілька: в розрізи картоплі закладають шматочки курячого філе або просто посипають тертим сиром, не закладаючи начинку, але тоді активно користуються спеціями і прянощами. "Гассель" може служити не тільки самостійною стравою, а й гарніром. У нашому варіанті в розрізи на картоплі додають часник, розмарин і вершкове масло. Завдяки положенному на картоплю сиру, вийдуть апетитні запечені скоринки. Подавати на стіл "Гассель" потрібно гарячим, посипавши зеленню.

Продукти для рецепту

Картопля фасована
55.20

Картопля фасована

за 1 кг

Інгредієнти

Картопля фасована

10 шт.

Масло вершкове домашнє

50 г.

Сир Гауда 48%

100 г.

Часник

5 зубчиків

Розмарин 50г

2 гілочки

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Петрушка 70г

за смаком

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

2 ст. л.

Етапи приготування

01

Картоплю, часник вимити і очистити. З картоплі зрізати невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картоплю можна було поставити горизонтально.

02

По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, не дорізаючи до краю 2 см.

03

Часник розрізати на чотири половинки, вставити між розрізаними частинами картоплі.

04

Посипати зверху розмарином і помістити його між часточками картоплі. Посолити, поперчити.

05

Масло нарізати частинами, розмістити між часточками картоплі.

06

Поставити картоплю у форму для запікання, змащену олією. Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру.

07

Запікати в попередньо розігрітій до 200°C духовці 40 хвилин. Посипати петрушкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв