
Риба, маринована в лимоні, запечена із зеленню і часником
Якщо Ви любите рибу і шукаєте різні рецепти її приготування, цей рецепт для Вас. Запечіть рибу в духовці з попереднім її маринуванням. Вдалий маринад за перевіреним рецептом - вже половина справи. Інгредієнти запропонованого в цьому рецепті маринаду - зелень, лимон (сік і цедра), рослинне масло і часник. Це класичні компоненти для маринаду, які добре поєднуються з ніжним смаком риби, не забиваючи його. При запіканні в духовці зберігаються всі цінні властивості риби. Вона менш калорійна і добре засвоюється. За цим рецептом риба виходить дуже ароматною, з трохи підсмаженою скоринкою.
Інгредієнти
Риба (дорада, сібас, судак і т.д.)
700 г.
Невеликий лимон
1 шт.
Соняшникова олія
50 мл.
Зелень
за смаком
Часник
3 зубчики
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Зелень дрібно нарізати.
02
Дрібно нарізати часник.
03
З лимона зняти цедру. Видавити сік.
04
Змішати олію і сік лимона.
05
Додати зелень, часник, цедру. Посолити, поперчити.
06
Рибу змастити маринадом і поставити в холодильник на 30 хвилин.
07
Викласти рибу у форму для запікання. Запікати при температурі 180°С протягом 35-40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів