Чихиртма з баранини - Image

Чихиртма з баранини

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ця грузинська перша страва відрізняється незвичайною технологією приготування. Бульйон найчастіше готують з курки або іншої домашньої птиці, рідше з баранини. Концентрований м'ясний бульйон ділять на дві частини: одну загущають борошном, в іншу вводять збиті яйця. Причому правильно ввести яйця – ціла наука. Легку кислоту супу додає додавання лимонного, гранатового соку або оцту. Кислинка насичує страву особливим пікантним смаком і сприяє тому, щоб яєчний білок створив однорідну масу з бульйоном, при цьому не згорнувшись у некрасиві пластівці. Однак в Грузії чихиртму варять тільки з яєчного жовтка. Не дивлячись на те, що суп виходить досить густим, він зовсім не містить овочевої гущі.

Інгредієнти

Оцет винний

1,5 ст. л.

Цибуля ріпчаста

1,5 шт.

Баранина

350 г.

Борошно пшеничне

1,5 ч. л.

Яйце куряче

1,5 шт.

Шафран

за смаком

Олія рослинна

1,5 ч. л.

Коріандр

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний горошком

за смаком

Етапи приготування

01

Баранину промити під холодною водою, нарізати шматками, покласти в каструлю з водою, поставити на вогонь, періодично знімати пінку.

02

Витягнути з каструлі зварену баранину, бульйон процідити через сито.

03

Обсмажити в розігрітій сковороді на олії подрібнену цибулю, всипати до цибулі борошно, перемішати. У бульйон, який проціджений, покласти баранину, додати цибулю з борошном зі сковороди, поставити на вогонь, додати шафран, посолити і поперчити.

04

Окремо в іншій каструлі довести до кипіння оцет, після чого влити в суп. Довести до кипіння, прибрати з вогню.

05

Збити жовтки, влити трохи бульйону, додати суміш у суп, перемішати, підігріти, при цьому не доводити до кипіння. Прикрасити кінзою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Чихиртма з баранини – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua