Чорнослив у сметані - Image

Чорнослив у сметані

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Чорнослив, фарширований волоським горіхом, у сметані – улюблений десерт, знайомий з дитинства. Корисні та дуже смачні ласощі. Протягом багатьох років ця страва нарівні з олів'є і оселедцем під шубою незмінно прикрашала новорічний святковий стіл. До того ж пропонований десерт – відмінний варіант ситного сніданку. Адже чорнослив куди корисніше цукерок. Якщо сухофрукт жорсткий, його необхідно запарювати близько 8-10 хвилин. Жирність сметани вибирайте на свій смак. Густа сметанна суміш зробить десерт більш повітряним і ніжним. Коричневий тростинний цукор додасть страві приємний карамельний смак. При подачі десерт можете прикрасити тертим шоколадом і гілочкою свіжої м'яти.

Інгредієнти

Сметана

200 г.

Чорнослив

20 шт.

Цукор

50 г.

Волоські горіхи

50 г.

Етапи приготування

01

Чорнослив залити окропом хвилин на 5-7, щоб він розпарився і став м'яким.

02

Потім воду злити, а кожний чорнослив злегка надрізати зверху і вставити в нього або половинку, або чверть волоського горіха.

03

Міксером збити сметану з цукром, приблизно 5 хвилин.

04

"Нафарширований" горіхами чорнослив викласти в креманки і залити його збитою сметаною. Креманки прибрати в холодильник на ніч.

05

Волоські горіхи, які залишилися, подрібнити і посипати ними десерт перед подачею.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Чорнослив у сметані – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua