Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Яловича вирізка під кавовою скоринкою
Яловича вирізка під кавовою скоринкою

Яловича вирізка під кавовою скоринкою

Яловичина сьогодні стає одним з найпопулярніших видів м'яса. Насамперед через свої смакові якості, а також через свою корисність. Адже, яловичину рекомендують їсти тим у кого недокрів'я, а також тим, хто дотримується дієти. У яловичині дуже мало жиру і багато білків. Сьогодні ми вам запропонуємо приготувати дуже смачну страву яловичу вирізку під кавовою скоринкою. Смак страви буде просто приголомшливий, завдяки дотриманню всіх етапів технології приготування цієї страви. Ви не уявляєте якого тонкого аромату набуде м'ясо після маринування у фруктовому оцті і присипки меленою кавою. Всім рекомендуємо приготувати дану страву. Ви не розчаруєтеся в отриманому результаті!

Кількість порцій 5
Час приготування 310 хв

  1. 1. М'ясо (вирізка яловича) — 700 г.
  2. 2. Кавові зерна — 50 г.
  3. 3. Суміш перців (мелена) — 25 г.
  4. 4. Сіль — 7 г.
  5. 5. Оцет фруктовий (6%) — 50 мл.
  6. 6. Масло вершкове — 70 г.
  7. 7. Мед — 30 г.
  8. 8. Морква бебі — 250 г.
  9. 9. Помідори черрі — 200 г.
  10. 10. Солодкий перець — 1 шт.
  11. 11. Цибуля шалот — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змолоти каву у кавомолці. Змішати каву та суміш перців із сіллю. М'ясо почистити від плівок, протерти вологим рушником (не мити). Обваляти з усіх сторін в приготованій суміші. Загорнути у льняний рушник або тканину, зволожену оцтом. Помістити у посуд, що щільно закривається, та витримати в холодильнику 4 години.

  2. Розігріти духовку до 180°С. М'ясо трохи обтрусити від посипки та обсмажити на розігрітому вершковому маслі (20 г.) з усіх сторін. Почистити п'ять цибулин шалоту, розрізати їх на 2 частини вздовж та покласти під м'ясо. М'ясо прямо на сковорідці поставити в духовку на 30 хвилин.

  3. Поки м'ясо знаходиться в духовці, можна зайнятися овочами. Почистити моркву, підготувати цибулю шалот (3 шт.), помідори, солодкий перець. На сковорідці розігріти 50 г. вершкового масла та дві ложки меду. Карамелізувати овочі. Помідори та перець готові через 4 хвилини. Цибуля та морква готуються довше.

  4. М'ясо витягнути з духовки, загорнути у фольгу, можна ще в рушник. 20-хвилинне витримування м'яса дозволить м'ясним сокам розподілитися всередині і м'ясо залишиться соковитим. Гарно розкласти м'ясо та гарнір, через ситечко припудрити меленою кавою.