Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Банановий торт
Банановий торт

Банановий торт

Банановий торт – є незамінним атрибутом на найрізноманітніших святкуваннях. Цей торт покликаний бути частиною свята і підтримувати атмосферу веселощів та невимушеності. Банан сам по собі є надзвичайно солодким, м’яким і, як всім відомо, постачає в наш мозок серотонін, що автоматично впливає на покращення нашого настрою і створює відчуття щастя. А що ще потрібно для незабутнього святкування? Такий десерт актуальний завжди та усюди. Використовуйте будь-яку можливість щоб порадувати себе та рідних таким чудовим кулінарним витвором. Подаруйте близьким хвилини справжнього свята і радощів, зробіть ваше життя солодким!

Кількість порцій 10
Час приготування 150 хв

  1. 1. Вершкове масло — 200 г.
  2. 2. Банани — 4 шт.
  3. 3. Розпушувач — 1 ч. л.
  4. 4. Яйця — 4 шт.
  5. 5. Волоські горіхи — 100 г.
  6. 6. Борошно — 200 г.
  7. 7. Цукор — 100 г.
  8. 8. Сметана — 50 мл.
  9. 9. Молоко — 500 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно збити яйця міксером з цукром. Продовжувати збивати і поступово додаватити сметану і вершкове масло, яке потрібно нагріти до кімнатної температури. Поступово всипати просіяне борошно і розпушувач. Продовжувати збивати до однорідності.

  2. Тісто розділити на три рівні частини. Форму для випікання застелити змащеним олією пергаментом. Влити одну частину тіста і поставити в розігріту до 190°С духовку на 20 хвилин. Потім спекти два наступних коржі. Після цього дати їм охолонути.

  3. В цей час приготувати крем. Закип'ятити молоко, зняти з вогню і дати трохи охолонути. Жовтки ретельно розтерти у сотейнику з цукром і борошном. Потім влити гаряче молоко. Поставити сотейник на вогонь і варити до загусання, близько 8 хвилин.

  4. Підготувати банани. Спочатку очистити їх, а потім нарізати кружечками. Горіхи нарізати ножем. Змастити всі коржі кремом. На другий корж викласти зверху кружки бананів.

  5. Після того покласти коржі один на одного. Верхній корж посипати горіховою крихтою. Поставити торт в холодильник на 2 години.