
Торт "Шоколадний сад"
Любителі солодощів, тримаєтеся! Ось він довгожданий гість на усіх святах, король усіх десертів і солодкої випічки - торт. Частування припаде до смаку усім любителям солодкого і смачного. Полуниця в доповненні з шоколадом у цьому торті подарує воістину фруктову насолоду. Шоколадна глазур, полунична начинка, і прикраси у вигляді листя передасть "чарівну нотку" шоколадного саду у вас удома. Ароматний чай або кава зігріють теплом в парі з тортиком і допоможуть подарувати подвійне задоволення. Спробувавши один раз, ви вже не зможете зупинитися. Все ще мрієте про такий шоколадний шедевр? Скоріш готуйте з нами!
Інгредієнти
Вершкове масло
450 г.
Цукор
1,5 ст.
Яйце
7 шт.
Млинцеве борошно
350 г.
Молоко
1 ст. л.
Розчинна кава
2 ст.л.
Вершки (33%)
200 мл.
Гіркий шоколад
300 г.
Білий шоколад
100 г.
Полуниця
200 г.
Розпушувач
1 ч. л.
Цукрова пудра
200 г.
Етапи приготування
01
Насамперед слід приготувати тісто. У глибокій мисці розтерти розм'якшене масло з цукром (можна збити міксером, вінчиком), туди ж додати яйце (по одному) і продовжувати збивати. Просіяне млицеве борошно, розпушувач, каву змішати в окремій мисці. Потім з'єднати усі інгредієнти і вимісити тісто.
02
Гіркий шоколад поламати на невеликі шматки і розтопити на водяній бані (поки він повністю не розтане) і остудити. Білий шоколад просто покришити на шматки. Два види шоколаду додати в тісто і перемішати.
03
Далі, розігріти духовку до 180ºС. Спочатку змастити вершковим маслом форму для торта, вистилати на дно папір для випікання і акуратно вилити тісто. Поставити випікати на дві години в духовку. Якщо корж почне підгорати, згори прикрити фольгою. Перш ніж вийняти готовий бісквіт з форми, дати йому трохи остигнути.
04
Поки готується бісквіт, перейти до приготування крему. Спершу слід розтопити гіркий шоколад (150 г.) на водяній бані і змішати його з 1 ст. л. розчинної кави. Охолодити. До отриманої маси підмісити збитий білок (1 шт.), цукрову пудру, вершки (жирністю 33%), 100 г. вершкового масла і 3 ст. л. води. Все збити до отримання однорідної маси.
05
Полуницю обмити і обсушити. Нарізати невеликими шматочками.
06
Готовий бісквіт розрізати на 4 коржі. Кожен корж намазати кремом, посипати шматочками полуниці і скласти докупи.
07
Прикрасою для торта можуть послужити будь-які міцні живі листки. В першу чергу листочки обмити і просушити на кухонному рушнику. Розтопити шоколад (чорний або білий). Змастити ним зворотну частину листка кухонным пензликом. Викласти на пергамент і помістити в прохолодне місце, дати їм остигнути. Після чого, акуратно відокремити пласт шоколаду від живого листочка.
08
На верхівку торта натерти гіркий шоколад, що залишився. Прикрасити листочками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів