Томатний магрибський суп  - Image

Томатний магрибський суп

Кількість порцій: 6Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Дивно буде, якщо сказати, що ця страва популярна тільки в країнах Близького Сходу. Не так давно вона запала в душу і жителям нашої країни, і не лише (прихильників цієї кухні дуже багато). Одна згадка про арабську кухню налаштовує нашу уяву на щось особливе і яскраве. Так-то воно і є: прянощі та спеції - традиційно одна із складових страв східних країн, які і надають їх кулінарним шедеврам особливої пікантності. Один з них ми з вами й приготуємо - це томатний суп. З нашими традиційними супами він не схожий, ви в цьому безсумнівно переконаєтеся, коли спробуєте. Він містить багато спецій і прянощів, що не характерно для наших страв. Взагалі, треба просто спробувати!

Інгредієнти

Помідори

1 кг.

Бульйон курячий

1 л.

Цибуля

1 шт.

Мед

1 ст. л.

Лимон

1 шт.

Імбир

15 г.

Кмин

за смаком

Кориця

за смаком

Петрушка

пучок

Коріандр

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний

за смаком

Етапи приготування

01

Цибулю обчистити від лушпиння і нарізати; натерти очищений імбир. Налити в сотейник маслинову олію додати цибулю, імбир, корицю (мелену), насіння кмину і все обсмажити.

02

Помідори нарізати і приєднати до цибулі. Влити сюди ж курячий бульйон, заправити все медом, петрушкою, кинзою (рубаною). Посолити, поперчити і довести до кипіння, далі тушкувати на слабкому вогні пару хвилин, при цьому помішуючи.

03

Суп, що одержали, охолодити. Додати в нього лимонний сік, а потім помішати. Перед подачею, в тарілку з супом можна додати скибочку лимона.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Томатний магрибський суп – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua