
Лаймовий мус
Слово "мус" в перекладі з французької - "піна". Саме із французької кухні прийшли до нас рецепти мусів. Інгредієнти для приготування мусів спочатку потрібно подрібнити до отримання однорідної маси, а потім збити в піну. Щоб зберегти цю піноподібну структуру мусу застосовують желюючі речовини - желатин, агар, яєчні білки, манну крупу. У запропонованому рецепті використовують желатин і яєчні білки. Основні інгредієнти нашого мусу - цедра і сік лаймів. Крім цього свої смакові нотки додадуть в лаймовий мус яєчні жовтки і вершки. Збита маса викладається в форму і охолоджується. Залишається прикрасити приготований лаймовий мус збитими вершками і смачний, ніжний десерт готовий.
Інгредієнти
Желатин
5 ч. л.
Лайм
5 шт.
Цукор
350 г.
Вершки
450 г.
Яйця
6 шт.
Етапи приготування
01
Змішати цедру і сік лаймів, яєчні жовтки і цукор. На водяній бані збити суміш до загустіння.
02
Замочити желатин в холодній воді до набрякання. Зайву воду злити.
03
Додати 1 ч. л. соку лайма, розчинити желатин при слабкому нагріванні. Трохи охолодити, змішати з муссовою сумішшю до утворення однорідної маси.
04
Збити 300 г. вершків до отримання густої маси, додати в мус. Збити яєчні білки і швидко ввести їх в мус.
05
Вилити суміш у форму і витримати в прохолодному місці до застигання.
06
Викласти на блюдо, зануривши форму в гарячу воду. Збити вершки і за допомогою кондитерського шприца оформити верх мусу.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів