
Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками
Кугель (кугол або кугл) - традиційна страва єврейської кухні, різновид запіканки, а вірніше щось середнє між пудингом і запіканкою. Для приготування кугеля використовуються різні інгредієнти. Яйця в традиційних рецептах цієї страви використовують без додавання молока. Кугелі бувають солодкі: з родзинками, сиром і фруктами і несолодкі: з м'ясом, сиром і овочами. Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками - різновид солодкого кугеля, який подається на стіл зі сметаною і свіжими ягодами. Приготуйте цю смачну страву з ароматом яблук і кориці і порадуйте своїх близьких.
Інгредієнти
Локшина яєчна
100 г.
Сир рікота
200 г.
Сметана
5 ст. л.
Масло вершкове
2 ст. л.
Цукор
2,5 ст. л.
Яйце куряче
1 шт.
Яблука
1 шт.
Сіль
за смаком
Родзинки
4 ст. л.
Кориця мелена
за смаком
Ванільний цукор
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 180°C. Відварити локшину в киплячій воді до готовності, після злити воду.
02
Перекласти локшину в миску, додати сир рікота, вершкове масло кімнатної температури, цукор, збиті яйця, родзинки, нарізані яблука, посолити, додати корицю і ваніль. Ретельно перемішати.
03
Форму для випікання змастити вершковим маслом, викласти масу із миски у форму, поставити в духовку на 40 хвилин. Накрити зверху фольгою форму, випікати ще 20 хвилин.
04
Дістати із духовки форму, остудити, нарізати шматочками. Подавати зі сметаною та ягодами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів