
Крекери з маком і чеддером
Крекери бувають солодкі або солоні. У тісто для солоних крекерів додають тертий сир, для солодких крекерів - коричневий цукор, подрібнені горіхи, мед. Тісто вимішувати потрібно не довго, щоб після випічки печиво виходило розсипчастим. Крекери можна вживати в їжу як самостійний продукт, так і використовувати їх для приготування різних закусок і салатів. Крекери з маком і сиром виходять ароматними та смачними і дуже подобаються дітям. Таке печиво чудово підійде до звичайнісінького вечірнього чаювання.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
150 г.
Борошно кукурудзяне
50 г.
Мак
1 ст. л.
Сіль
0,25 ч. л.
Розпушувач
0,25 ч. л.
Масло вершкове
125 г.
Сир чеддер
200 г.
Вода
6 ст. л.
Яйце куряче
1 шт.
Сіль морська
за смаком
Етапи приготування
01
Змішати в мисці обидва види борошна, сіль, мак і розпушувач. Розм'якшене масло нарізати на шматочки, додати в миску з борошняної сумішші, вручну замісити тісто.
02
Додати в борошняну суміш натертий сир і 4 ст. л. води. Перемішати. Якщо тісто сухе, додати ще трохи води.
03
Викласти тісто на стіл, розкачати, згорнути навпіл, знову розкачати. Так повторити кілька разів. Розкачати в тонкий лист, розрізати на дві частини. Кожну половину згорнути в рулет, загорнути в харчову плівку, прибрати на 1 годину в холодильник.
04
Духовку розігріти до 200°C. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном. За допомогою формочки вирізати крекери. Викласти печиво на деко, застелене папером і змащене маслом.
05
Яйце збити з невеликою кількістю води, змастити крекери яєчною сумішшю, зробити виделкою отвори в крекерах, посипати морською сіллю.
06
Випікати протягом 12-14 хвилин до золотистого кольору. Охолодити готове печиво. Перед випіканням нової партії крекерів необхідно охолоджувати щоразу пергамент.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів