Кололік - вірменський суп із баранини - Image

Кололік - вірменський суп із баранини

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Кололік - вірменський суп із баранини, а по своїй суті - це ще один варіант супу з фрикадельками, але фарш для фрикадельок обов'язково повинен бути з баранини. Але не думайте, що все так просто. Цей супчик - це непростий супчик. Тому як для його приготування потрібен час, не півдня, звичайно, але мороки з цим супчиком трошки є. Але повірте це того варто. Адже східні страви вони всі трохи складні і вигадливі, з родзинкою, але смак у цих страв виходить просто приголомшливий і неземний. Недарма ж кажуть "схід - справа тонка". Кололік - це чудовий суп, яким можна досхочу наїстися, причому з великим, великим задоволенням. Бульйон виходить наваристий, запашний, густий. Приємного апетиту!

Інгредієнти

Баранина на кістці (м'якоті має бути багато)

1000 г.

Рис круглозернистий

1/2 ст.

Яйце куряче

2 шт.

Петрушка

1 пучок.

Кінза

1 пучок.

Базилік

5-6 великих листочків

Томати у власному соку очищені

500 г.

Томатна паста

3 ч. л.

Цибуля ріпчаста

3 шт.

Часник

2 зубчики

Манна крупа

2 ст. л.

Вершкове масло

2 ст. л.

Картопля молода (середнього розміру)

5 шт.

Хмелі-сунелі

2 ч. л.

Сіль

за смаком

Суміш перців

за смаком

Етапи приготування

01

М'ясо вимити, покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і зняти піну. Додати сіль, суміш перців варити на слабкому вогні протягом години.

02

Тим часом відварити рис і остудити його.

03

Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до прозорості. Всю зелень дрібно насікти, змішати з рисом і смаженою цибулею. Додати сіль, суміш перців і перемішати.

04

Картоплю очистити, нарізати великими часточками і залити холодною водою.

05

Часник дрібно насікти.

06

Готове м'ясо витягти з бульйону і остудити протягом 20 хвилин. Бульйон зняти з вогню, процідити і накрити кришкою.

07

М'ясо відділити від кістки і подрібнити в блендері. Додати манну крупу, яйця, 1 ч. л. хмелі-сунелі, сіль і суміш перців. Гарненько перемішати.

08

У бульйон викласти картоплю і томати (цілі) разом із соком. Поставити на вогонь, довести до кипіння і додати томатну пасту і 1 ч. л. хмелі-сунелі. Варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.

09

З готового фаршу зробити тефтельки розміром з невелике яйце, всередину кожної покласти начинку з рису і зелені. Тефтельки повинні вийти щільними і надійними, щоб в процесі варіння не розвалилися.

10

Викласти тефтелі в бульйон на ложечці акуратно. Тепер додати часник і залишки рисової начинки із зеленню і цибулею. Включити мінімальний вогонь і варити протягом 5 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Кололік - вірменський суп із баранини – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua