Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська › Яблучна піца
Яблучна піца

Яблучна піца

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування незвичайної піци - десертної піци. Звичайно, звучить дещо незграбно, тому що у всіх інші асоціації з піцою, наприклад, з грибами, м'ясом, пепероні, але ніяк не з яблуками. Яблучна піца здатна розсіяти ваші сумніви. Адже, потрібно трохи розширювати свої кулінарні горизонти і дивитися на світ ширше. Виявляється буває не тільки піца з ковбасою і беконом, а й ще й солодка десертна і дуже смачна. Така піца дуже добре буде поєднуватися з чаєм або кавою. Какао, молоко або ж ряжанка теж добре доповнюватимуть таку піцу. До речі, ви можете її вживати і на другий день теж - буде дуже смачно.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 250 г.
  2. 2. Цукор — 6 ст. л.
  3. 3. Сіль — 1 ч. л.
  4. 4. Вершкове масло — 250 г.
  5. 5. Холодна вода — 150 мл.
  6. 6. Яблука — 600 г.
  7. 7. Лимон — 0,5 шт.
  8. 8. Кокосова стружка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування основи для яблучної піци просіяти борошно, змішати її з сіллю (1 ч. л.) і цукром (1 ст. л.). Додати нарізане шматочками несолоне вершкове масло (200 г.). Розтерти з борошном до утворення крихт. Долити поступово крижану воду (50 мл.) і замішати м'яке тісто. Скачати з тіста кульку, накрити її харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину.

  2. Для приготування яблучного соусу очистити 400 г. яблук (краще кислих), прибрати насіння, нарізати невеликим кубиками. Помістити яблука в рондель, вичавити до них сік з половинки лимона, посолити і посипати цукром, залити 100 мл. води. Варити соус на невеликому вогні до м'якості яблук - хвилин 20-25. Після цього збити блендером.

  3. Розкачати тісто в прямокутник, перекласти в змащене вершковим маслом деко.

  4. Яблука, які залишились, нарізати часточками. Основу для піци змастити тонким шаром приготованого заздалегідь яблучного соусу. Зверху на соус щільно викласти нарізані часточками яблука.

  5. Змастити яблука розтопленим вершковим маслом (50 г.), посипати зверху цукром (5 ст. ложками).

  6. Випікати 30 хвилин при температурі 170°C.

  7. Готову піцу по краях посипати кокосовою стружкою.