
Англійські скони з журавлиною
Такими сконами добре снідати, оскільки вони досить поживні. Класичні скони мають круглу і пласку форму. Їх готують на сковороді і перед подачею розрізають на трикутники. Після того, як розпушувач став широко доступним, цю страву почали робити різноманітної форми, а також з різною начинкою. Тому скони, які готуються вдома, можуть бути дуже різними і унікальними: і круглими, і у формі трикутників або ж шестигранників.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
300 г.
Масло вершкове
100 г.
Цукор
4 г.
Йогурт
120 г.
Яйце куряче
1 шт.
Розпушувач
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Журавлина свіжа заморожена
150 г.
Етапи приготування
01
У мисці змішати до однорідного стану борошно, розпушувач, цукор, сіль і масло.
02
Додати в миску до решти інгредієнтів йогурт і яйця. Перемішати.
03
Розморозити журавлину, подрібнити, додати в масу. Замісити тісто.
04
Тісто розкатати до товщини 2-3 сантиметрів і порізати трикутниками.
05
Деко застелити харчовим папером, змастити маслом, викласти тісто на папір так, аби трикутники не торкались один одного.
06
Випікати в розігрітій духовці до температури 180°C, протягом 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів