Бабка з вишень - Image

Бабка з вишень

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 25 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Бабку вміли і любили готувати ще наші бабусі та прабабусі (вже пробачте за тавтологію). Але ну дуже подобалася, мабуть, нашим предкам ця страва, оскільки навіть складно сказати, коли і хто вперше її приготував. Дуже популярною була бабка з домашньої локшини. Готувати її нескладно, але і виходить смачно. Давайте спробуємо же ж зробити солодку бабку з вишні. Вона чимось схожа на домашній пиріг з вишні, але в нашому рецепті начинку огортає тісто зверху і знизу. Так, що вона зберігає всі свої вітаміни, сік і приємний трохи терпкий смак. Така бабка - хороший варіант для теплої родинної вечері. Її можна запивати молоком або какао. Така атмосфера трохи нагадує свято.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

250 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

125 мл.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

4 г.

Яйце куряче С0 1шт

2 шт.

Масло вершкове домашнє

70 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

80 г.

Ароматизатор Dr.Oetker Ваніль 8г

1 г.

Вишня сушена

250 г.

Мигдаль

50 г.

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 шт.

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

1 ст. л.

Етапи приготування

01

У мисці розвести дріжджі в молоці, додати 100 г. борошна, поставити в тепле місце.

02

Для приготування начинки в мисці розвести крохмаль в соку від вишні (2 ст. л.). Викласти в каструлю проціжену вишню, вилити крохмаль, поставити на вогонь, варити поки не загусне.

03

Збити цукор з маслом до біла. Обережно вводити по одному яйцю, не припиняючи збивати. Додати 150 г. борошна, ваніль, сіль і молочно-дріжджову масу, яку необхідно дістати з теплого місця. Перемішати лопаткою.

04

Тісто розділити на дві частини. На деко для випікання викласти пергаментний папір, змастити форму маслом. Викласти половину тіста, зверху розкласти начинку, залишаючи краї без неї, накрити другою половиною тіста.

05

Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 190-220ºС, після 20 хвилин випікання змастити верх яєчним жовтком.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв