
Сливово-яблучне варення
Як же часто взимку ми сумуємо за літом, за теплом і морем фруктів... А щоб знову відчути аромати і смак літа, достатньо всього лише відкрити баночку з фруктовим або ягідним варенням. Прекрасним варіантом буде поєднання слив і яблук. Адже в кінці літа і початку осені цих фруктів предостатньо. Їх велика кількість як в садах, так і в супермаркетах і на ринках. Безумовно їх потрібно вдосталь наїстися влітку, але не забудьте заготовити хоча б кілька баночок на зиму! Гарячий чай зі сливово-яблучним варенням зігріють вас в зимовий холодний вечір. Воно чудово підійде для тостів або грінок, а також для начинки, прикраси і прошарків тортів і пирогів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Слива темна
1 кг
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
1 кг
Цукор Ваш Цукор 10кг
600 г
Кислота лимонна Auchan 20г
3 г
Вода негазована Аквуля 2л
100 мл
Етапи приготування
01
Фрукти помити. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки. З яблук видалити серцевини і нарізати скибочками.
02
Покласти яблука та сливи в каструлю, засипати цукром і додати води. Фрукти варити на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Потім дати трохи охолонути і подрібнити блендером до стану пюре.
03
Варити пюре ще близько 15 хвилин. Потім додати лимонну кислоту і проварити ще 5 хвилин. Варення розлити в стерилізовані банки і закрити кришками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів