
Карамелізований чізкейк
Хто ще не готував американські солодощі, пропонуємо зараз же відкласти усі справи у сторону і приступити до випічки повітряного тістечка покритого карамеллю. Хвалькуваті по натурі американці не могли не поділитися сирною запіканкою з усім світом. Хоча, існує думка, що рецепт чізкейка прийшов з Древньої Греції, але все таки офіційно визнаний засновником цієї випічки Арнольд Рубен (американський кулінар) у 1929 році. Зараз ніжний пиріг можна покуштувати у будь-якому кафе, ресторані, але краще, якщо ви випечете його удома. Адже ніякі страви не зрівняються з домашніми, оскільки в них ми вкладаємо частинку своєї душі. Причому карамелізований чізкейк під силу усім господиням.
Інгредієнти
Борошно
200 г.
Вершкове масло
120 г.
Цукор
315 г.
Сіль
щіпка
Яйце
2 шт.
Сир маскарпоне
500 г.
Вершки
600 мл.
Ванілін
за смаком
Етапи приготування
01
Включити розігріватися духовку на 180°C. Тим часом, помістити в миску інгредієнти: борошно, сіль, цукор (2 ст. л.), і вершкове масло (70 г.). Розтерти. Отриману масу викласти у форму і готувати 20 хвилин в розігрітій духовці.
02
Приготувати карамель. Цукор (2 ст.) розчинити в сотейнику на повільному вогні. Як тільки цукор набуде коричневого кольору, додати в нього вершкове масло. Перемішати. Влити вершки (500 мл.). Довести до загустіння.
03
Підготувати начинку. Сир змішати з половиною карамелі, вершками (100 мл.), яйцями і ваніліном. Отриману масу влити у вже випечену основу.
04
Верхівку чізкейка накрити пергаментом, щоб не підгорів. Відправити до духовки на водяну баню. Випікати 60 хвилин при тій же температурі (при 180ºС ).
05
Остудити в духовці. Дістати з форми і помістити на велику тарілку. Розподілити другу частину карамелі по випічці. Готовий десерт поставити в холодильник на 2 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів