
Грибний крем-суп з кедровими горішками
Звичайно ж, ви подумали що це одноманітний овочевий суп з додаванням грибів для аромату? А от і ні! Це вибухова суміш осінніх дарів лісу та сибірського соснового насіння. Хоч звучить ця страва трішки важко для приготування і може злякати невпевнених у своїх кулінарних можливостях людей, запевняємо вас - простота та легкість основні складові нашого крем-супу. Крім відмінних смакових властивостей цієї страви, ви можете отримати не лише заряд енергії від її поживності, а й масу лікувальних властивостей цього природного коктейлю. Здавна жителі Сибіру знають про цілющі властивості цих плодів і багато в чому вони залежать від різноманіття жирів, білків та інших речовин, які містяться в них. Не можна забувати і про корисність лісових жителів – грибів, які є фактично панацеєю від усіх хвороб та недуг. Тому, якщо ви піклуєтесь про здоров'я своїх близьких та бажаєте порадувати їх чимось новеньким, цей рецепт саме для вас!
Інгредієнти
Гриби
550 г
Олія оливкова
6 ст.л.
Цибуля
1 шт.
Борошно кукурудзяне
15 г
Молоко
500 мл
Бульйон курячий
1 л
Лимон
1 шт.
Горіхи кедрові
30 г
Вершки
30 мл
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Гриби помити. Залишити 50 грам грибів, решту порізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. У каструлі розігріти 4 столові ложки оливкової олії, додати цибулю і гриби, накрити кришкою і смажити близько 15 хвилин до м'якості.
02
Додати кукурудзяне борошно, перемішати, потім додати молоко і бульйон. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 30-40 хвилин. Перелити суп в блендер і подрібнити до однорідного стану. Додати лимонний сік, сіль і перець.
03
Тонко нарізати решту грибів скибочками. Розігріти олію в сковороді і додати гриби і кедрові горішки. Готувати кілька хвилин, поки гриби не стануть м'якими, а горішки рум'яними. Додати в суп і подавати, прикрасивши кожну тарілку вершками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів