Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна французька › Цибулевий гратен з пармезаном
Цибулевий гратен з пармезаном

Цибулевий гратен з пармезаном

Цей легкий і швидкий гратен призначений для любителів всього цибулевого, оскільки саме цибуля є головним інгредієнтом цієї страви. Цибулевий гратен - це вітаміни взимку і легка вечеря в будь-яку пору року. Взагалі гратен - це загальна назва для французьких страв, які готуються в жароміцній формі. Це можуть бути м'ясо, риба, сирі або попередньо обсмажені овочі. Також французькими кухарями готуються солодкі гратени-десертні запіканки. Незалежно від того, що лежить в основі блюда, зверху воно обов'язково повинне заливатися збитими яєчними білками або жовтками з вершками і запікатися до появи золотистої скоринки.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 600 г.
  2. 2. Масло вершкове — 2,5 ст. л.
  3. 3. Гвоздика мелена — за смаком
  4. 4. Кмин (листя) — за смаком
  5. 5. Сіль морська — за смаком
  6. 6. Вершки 48% — 1,5 ст. л.
  7. 7. Яйце куряче — 1,5 шт.
  8. 8. Сир пармезан — 3,5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кожну цибулину розрізати уздовж навпіл, нарізати дрібними півкільцями.

  2. Розігріти сковороду, додати вершкове масло, розтопити, покласти гвоздику і кмин, викласти нарізану цибулю, посолити.

  3. Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин. Цибуля повинна стати м'якою, після чого посолити і поперчити.

  4. Викласти у форму для випікання цибулю, рівномірно розподілити по всьому дну форми.

  5. Розігріти духовку на 220°C. У мисці збити яєчні жовтки з вершками, додати до суміші тертий сир, перемішати, після чого вилити суміш на цибулю в формі. Поставити під гриль на 1-2 хвилини, поки не з'явиться скориночка. Подавати відразу ж.