Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна зима › Вареники з сиром
Вареники з сиром

Вареники з сиром

Вареники з сиром - це оспівана в піснях народної творчості страва. Скільки пісень і віршів написано про вареники... Українські вареники, адже ця страва народна, чисто українська, є візитною карткою нашої нації. Хто не їв вареники? Хто не любить вареники ? Напевно такої публіки набереться дуже, дуже мало. Солодкі вареники з сиром - це, мабуть, улюблені ласощі всіх українських дітей і дорослих. І не українських теж, тому що кожен, хто побував в Україні, куштував цю страву, і виїжджаючи думав, що борг український виконав. Адже будучи в Україні, він спробував ці самі знамениті і відомі, напевно, у всьому світі вареники ... Тому давайте приступимо до приготування вареників з сиром.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Сир — 500 г.
  2. 2. Сметана — 50 г.
  3. 3. Яйце куряче — 1 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 200 г.
  5. 5. Цукор — 2 ст. л.
  6. 6. Олія оливкова — 2 ст. л.
  7. 7. Вода — 0,3 стакана
  8. 8. Молоко — 0,5 стакана
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Висипати в миску 2 склянки борошна. У центрі отриманої гірки зробити невелике поглиблення, розбити туди 1 яйце і додати 0,3 стакана теплої води, яку потрібно змішати з 0,5 стаканом молоком і сіллю. Ретельно вимісити тісто.

  2. Сир пропустити через м'ясорубку, додати в нього цукор, жовток, столову ложку розтопленого масла, солі і все це добре перемішати.

  3. Тісто розкачати дуже тонко, металевою виїмкою або стаканчиком вирізувати кухлі, змастити їх збитим білком, покласти на кожен гурток по чайній ложці сирної маси, а краї з'єднати і защипати.

  4. За 10 хвилин до подачі на стіл вареники опустити в підсолений окріп і варити, поки вони не спливуть. Потім вийняти їх, полити розтопленим маслом і подавати зі сметаною.